Jeg prøver lige igen

Sidste weekends citronfromage var ganske velsmagende, men alligevel ikke helt sød nok efter min smag.

Wim anbefalede at prøve Arlas opskrift og det er den, der ligger til grund for denne weekends udgave.

Den var meget enklere at lave, generede langt mindre opvask og er præcis lige så luftig som den, hvor æggene er delt i blommer og hvider, og rørt hver for sig.

Antallet af æg er den samme, men her er brugt 100 g sukker i stedet for 65 g og den smule har gjort, at fromagen passer mine smagsløg langt bedre.

Sprøjteposen har jeg ingen kontrol over, men jeg tænker at øvelse – også på det punkt – gør mester.

5 Comments

 • Karin

  En citronfromage er så frisk, let og lækker, bliver fristet til det skal på menuen næste gang jeg skal have gæster.
  Minderne går lige en lille tur ned af memory lane. Vi kunne hente skum, en mager fløde der smagte af fløde og ikke af maizena som de lette fløder gør. Min mor benyttede altid skummet fremfor fløde, vi hentede det på mejeriet, og skulle selv medbringe skål. Jeg kan endda huske den lyseblå skål vi hentede skummet i.

 • Wim Nielsen

  Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften 🙂

  Men jeg glemte lige det sidste trick – jeg putter bare den opblødte husblas direkte i citronsaften i et glas og så zapper den i micro-ovnen og sier den ned i æggene. Endnu mindre opvask og ingen risiko for underlige trevler 🙂 Og brug endelig al den citronskal, som du har lyst til – jeg plejer bare at bruge fra hele citronen.

  Den kan i øvrigt fint fryses – lader den stivne i køleskabet i små bøtter og så i fryseren bagefter.

 • catarina

  Ser lækkert ud. 🙂
  her kører vi med en ældgammel opskrift fra min mormor og vores citronfromage har ikke flødeskum i selve massen, men kun som pynt. Det gør den utrolig luftig og mega lækker. Vi skal som regel lave 4-dobbelt portion, for den får virkelig ben at gå på og er så let. 😀

   • Cataraina

    Ja, det er det 🙂
    Det er tit vi får den dessert når vi er til julefrokost inde hos mine forældre, netop fordi den er så dejlig let og frisk. Christina er VILD med den 😉
    Jeg skal nok skrive opskriften ned på et tidspunkt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *