Tomato tomato

Jeg troede, jeg skulle starte søndag morgen med et havbad, men jeg endte med at lade hundene om at bade. Da jeg stod op var solen gemt bag et skylag og der var ingen varme i luften, som gav lyst til at optræde i badetøj. Og da slet ikke i vådt badetøj.

IMG_4066-vert

Varme skal der nu nok komme i dag.

I går eftermiddag var vi oppe på 28 grader i Hals og det er vel også, hvad vi kan forvente i dag. Når der bliver så varmt har vi nået et punkt, hvor jeg ikke længere synes det er rart. Heldigvis er min indre termostat langt mere velfungerende end den har været længe, så jeg kan nøjes med at døje med heden udvortes.

IMG_4089

Aktivitetsniveauet sættes et gear ned og selvom græsset trænger til at se en plæneklipper, bliver det ikke før temperaturen falder. Væksten er heldigvis sat lidt i stå på grund af manglen på vand.

Det er kun højbede og krukker der vandes… græsset skal nok klare sig.

Tomaterne vælter frem nu. Almindelige tomater, blommetomater, bøftomater og cocktailtomater. Jeg satte 6 planter. Tænkte vel, at det måske kun var halvdelen, der rigtig blev til noget… det er jo på friland. Men der tog jeg fejl. Alle 6 planter er store, frodige og bugner med frugter, der blot venter på at modnes.

At tomater skal ‘nippes’ var ukendt for mig, så de er lidt vilde i det… men det har tilsyneladende ikke nedsat mængden af frugter og jeg forventer på at tidspunkt at drukne i tomater

Jeg har gemt linket til Liselottes ovntørrede tomater og jeg er helt overbevist om, at den kommer i brug mere end engang denne sommer.

Hvis du nu ligger inde med noget helt fantastisk jeg kan bruge de mange tomater til… også så de evt. kan gemmes… så vil jeg da gerne vide det (:

 

20 Comments

 • Henriette

  Glemte lige-det er en god ide at laegge fryseposerne i en skaal ,mens de nedfryses.Naar de saa er nedfrosne tages de ud af skaalen.
  Jeg er i gang med mine tomater og kom i tanker om at der altid frigives lidt vaeske fra poserne-det er ikke rart at have i bunden af fryseren -det klistrer.

 • MissMuffin

  Tomatsuppe! Jeg plejer at koge den i store portioner og så fryse den i 1 portions-poser. Så er det nemt lige at hive op til en aften alene hjemme, til en af de travle dage eller til uventede gæster en vinterdag, hvor man trænger til smagen af sommer..

 • Henriette

  Naar tomaterne er meget modne,kan de skaeres over paa midten,rives paa den grove side af raakostjernet (skindet smides vaek)
  Tomatmassen haeldes i passende portioner i “lynlaasplastposer”,som laegges i fryseren til kolde tider uden tomater paa friland.
  Eneste ulempe ved at lave sine egne revne tomater,er,at det sidenhen er umuligt at finde tilfredshed i daasetomaters smag.
  De revne tomater kan anvendes til sammenkogte groentsagsretter,pizza,tomatsalsa osv.
  Jeg goer det hver sommer,solmodne tomater,til vinterens forbrug

  • Mette

   Lyder rigtig nemt Henriette. Jeg hader at smide mad væk så det er skønt at kunne gemme sommerens høst.

   Jeg har også masser af rabarber i fryseren, som kan forsøde efteråret og vinteren.

 • Kat

  På denne årstid og som lækker supplement til grillmaden elsker jeg tomatsalat med masser af rå løg og mozzarella ost.

 • Solveig

  I fryseren med dem og til vinter op i en gryde.. koge, koge, koge med porre, løg og hvidløg og noget vand med boullion.. Så en tur med stavblenderen og du har den skønneste tomatsuppe 🙂

 • Inge

  Bøftomaterne er geniale, at smide i fryseren som de er….. Når du så i løbet af vinteren har brug for flåede tomater tager du bare en tomat op af fryseren og holder den et øjeblik under den varme hane og skindet glider nemt af :-))

 • Vicki

  Camilla Plum laver nogen vildt gode henkogte tomater, så man faktisk har hjemmelavet og lækker tomatsovs stående på hylderne. 🙂

 • Susling

  Jeg foreslår: Tomatchutney. Det er meget populært hjemme hos os og supernemt at lave. Opskrift kan du google dig til. Der findes et hav af varianter.

  • Mette

   Mmmm – fandt en opskrift på ‘Meyer’ som lyder rigtig godt – samtidig fandt jeg opskriften på tomatsalsa, som vist også skal prøves 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *