Mere rabarber

Rabarber koldskål

Rabarber mos:
200 g. rabarber (skyllede & fint snittede)
50 g. sukker
1 vaniljestang
1 dl. vand

Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv og mases sammen med 1 tsk. af sukkeret på bordet med en palet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, snittede rabarber og vand koges mørt under låg, ca. 15 minutter. Den tomme vaniljestang fiskes op. Blend til mos og afkøl.

Rabarber koldskål:
100 g. pasteuriserede æggeblommer
50 g. sukker
½ l. tykmælk
½ l. kærnemælk
Al rabarber mosen

Æggeblommer og sukker piskes til tyk “snaps”. Tilsæt den afkølede rabarbermos, mens der piskes. Tilsæt tykmælk og kærnemælk, mens der piskes.

Serveres fuldstændigt afkølet med sprøde kammerjunker.

Jeg ender som den rene Mette Blomsterbergs og resultatet er… if I may say so… ret marvellous (:

0

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *