Fandeme

Mens regnen pisser ned kan jeg lige sidde her og brokke mig lidt over det danske sundhedsvæsen. Eller i hvert fald dele af det nordjyske sundhedsvæsen.

For nogle år siden blev jeg syg med stærke mavesmerter, høj feber og opkastninger. Det var en torsdag. Søndag var jeg i kontakt med vagtlægen, som fandt blod i min urin og meget høje infektionstal. Jeg blev indlagt (på Sygehus Syd) men da man mente, at det var noget i mit underliv blev jeg overflyttet til gynækologisk (i taxa, morgenkåbe og dropstativ) på Sygehus Nord. Mandag bliver jeg scannet og man mener, at kunne se en stor indvendig betændelsesansamling, som skal tømmes. Det skal ske tirsdag. Men da jeg her igen bliver scannet er den åbenbart forsvundet og den læge, der scanner mig mener, at min blintarm er forstørret. Jeg bliver igen overflyttet til Sygehus Syd, denne gang dog i ambulance. Her bliver jeg undersøgt af en læge, som endelig tager en beslutning: “vi er nødt til at lægge dig i narkose og kigge ind“. Tirsdag aften opereres jeg akut og får fjernet en sprængt blindtarm!

Min niece er lige nu syg med meget stærke smerter i maven og har været det en uges tid. Hun har været indlagt på Aalborg Sygehus, hvor hun efter en overnatning blev sendt hjem.. uden at være blevet en skid klogere og uden at have fået det bedre. Et par dage efter var hun i kontakt med Hjørring Sygehus, men efter 2½ times venten fik hun den besked, at “nu er det jo ikke akut mere… farvel og tak…  henvend dig hos din egen læge og få noget smertestillende“. De sidste dage har hun været i daglig kontakt med lægehuset her i byen og er i dag igen blevet indlagt. På Hjørring Sygehus… og denne gang håber jeg fandme hun møder en læge, der tager en beslutning. For der er selvfølgelig en årsag til så stærke smerter og en Panodil er li’som ikke løsningen.

Læger er også mennesker, de er sikkert under tidspres og laver også fejl… jeg ved det godt… og jeg har så sandelig også oplevet det modsatte og fået særdeles kompetent behandling. Men nogen gange så kikser det virkelig og jeg synes, det er urimeligt at en normalt sund og rask kvinde, skal gå så længe og være i hænderne på så mange læger, uden der sker en skid!

Havde man nu allerede under hendes første indlæggelse brugt den nødvendige tid og ressourcer på at finde årsagen og behandle den – så kunne man ha’ sparet en masse tid og ressourcer. Fandeme.

 

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *