En spurvehøg… måske?

Der blev pludselig så stille i haven og alle småfuglene var som sunket i jorden… ganske forståeligt… for da jeg et kort øjeblik stak næsen op over dynen, spottede jeg den her fætter i gang med at fortære en af de andre gæster på mit foderbræt. Ganske uhøfligt egentligt..!

14 Comments

 • Anders

  Super flot billede, Mette. Har du “bare” brugt dit 24-105mm eller har der været noget længere glas i spil for ellers har du da godt været tæt på 🙂

  • Mette

   Jeg har brugt mit 70-300 mm glas og måtte pga. eftermiddagsmørket helt op på 1600 iso – så derfor er der desværre også en del støj, men jeg synes nu det er ok i det her motiv.

   • Anders

    OK ? Det er sgu’ da et rigtig godt billede, Mette. Nu hører vi jo ikke til kategorien af nørder, som bruger det samme på et objektiv, som du har brugt på din Polo 😉 Set i det lys er billedet faktisk rigtig godt 🙂

 • Annette's space

  Tjaeh uhøflig eller ej……spurvehøgen skal jo også igennem vinteren og derfor skal der mad til, og uden at jeg ved en fandens masse om det (det gør jeg nemlig ikke) mistænker jeg at den nok ikke ret gerne vil nøjes med mejsekugler.
  Super skud med kameraet.
  Går det fremad med helbredelsen ?

 • Brian Nilsson

  I min egen park ser jeg ofte den samme Spurvehøg hun sætte lidt panik i småfuglene, så sent som i dag havde jeg den siddede kun få meter fra vinduret, men desværre nåde jeg ikke at “skude” den med kameraet. Selv Stormmågerne har lidt respekt for Spurvehøgen!

  Som skrevet på:
  http://www.dofbasen.dk/ART/art.php?art=02690
  Så er der 3.500-4.000 par herhjemme, hvilket giver 8-10 par pr. 100 km2! Så din Spurvehøg yngler med sikkerhed i nærheden og kommer sikkert ofte ved dit foderbræt, men den er hurtig væk igen… 😉

  • Mette

   Som du kan se havde den travlt med at spise, så jeg havde god til at hive mig selv op af sofaen og finde kameraet frem… jeg gik sågar ud i haven ca. 4 meter fra den uden det forstyrrede den.

  • Mette

   Aiii hvor er jeg go’ 😉

   Holder sådan en fætter til i et fast område, så jeg kan forventer flere af den slags havedramaer?

   Selv godt nytår.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *