Frøken Bech i 80’erne

“Hvordan så du ud i firserne?”, spørges der fra Blogkvinder 40+ og jeg lader hermed nostalgien blomstre.

Her er vi sådan omtrent i 86-87-88. Husker det ikke nøjagtigt. Som det ses var jeg lillebitte dengang… nå, eller også var den der kæreste kæmpe stor. Jeg tror mest på det sidste 🙂

Eric Staurset hed (hedder) han. Norsk, dårende dejlig og over 2 meter høj.

Vi levede sammen en del år – i 80’erne – men da han var færdig med sine studier brød vi med hinanden. Årsagen fortaber sig i glemslen, men det var ikke noget dramatisk. Han flyttede først til København og har siden siddet i store stillinger norske virksomheder. Han har boet rundt omkring i verden, bla. Bruxelles og Pretoria, men er nu retur i sit hjemland. Vi har heldigvis stadig kontakt, omend sporadisk.

Dengang var jeg forresten en ørn til at strikke. Norske lusekofter, som blev klippet op og monteret med bånd og tinknapper. Til mig selv, men også til ham… forestil jer lige hvor stor sådan en genser skulle være..! Mein Gott… tænk jeg orkede!

Eric’s bedsteforældre boede i Åndalsnes og i umiddelbar nærhed lå fabrikken, som lavede Rauma-garn. En sommerferie her betød derfor en 2CV fyldt med garn og fede opskrifter, når vi returnerede til DK. Jeg har stadig de norske gensere på hylden for med det store arbejde, har jeg aldrig nænnet at skille mig af med dem og slide dem op kan man ikke!

Eric lærte mig at elske Sade, skorede mig faktisk med “Smooth Operator” og det er stadig et nummer og en kunstner jeg lytter til med stor fornøjelse. Ellers var det tiden, hvor genbrugsfrakker, docksides sejlersko og Swatch ure var hotte.

– hvordan så du ud i 80′erne?

3 Comments

 • Monica

  nåda nåda nåda… så du er lidt så’n eks-norskofil :o) he. jeg for min del er født deroppe.. og stadig norsk statsborger… kom til dk i 1990…
  tak for første kommentar på min blog… koslig , som vi siger up there…

  • Mette

   Aalborg Universitet havde en hel koloni af norske studerende og da jeg boede midt i universitets området var det svært ikke at blive “involveret” 🙂

   Så ja, jeg er rigtig glad i Norge og nordmænd er jo koslige folk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *