Rig er mange ting

Jeg kan nemt sidde med en snert af misundelse, når jeg hører og læser om folk, der flintre af sted på lækre ferier og fede fotokurser, som køber nye biler, nye møbler eller nyt kamera, som sender deres unger på efterskole eller studierejser eller som bare har det overskud i deres budget, der gør dem i stand til at vælge frit!

Med kun én indtægt er der ikke plads til den slags udskejelser. Jeg bor til leje i et lille bitte rækkehus, min bil er 19 år gammel, ferien består af 3 dage i Göteborg, møblerne er fra Ikea og kameraet efterhånden en oldsag.

Men ved I hvad… i virkeligheden og ved nærmere eftertanke gør det slet ikke noget. Jeg har en dejlig og velfungerende datter, bor midt i den skønneste natur, har folk omkring der kere sig om mig, et okay job og sidst men ikke mindst, så har jeg min frihed, som jeg ikke ville bytte for noget som helst!

Det er alt, hvad jeg har brug for. Jeg trives, jeg vokser, jeg lærer, jeg glædes. Jeg er rig!

20 Comments

 • Deborah

  Det er sjovt, du lige skriver det idag, for jeg har faktisk gået og været sådan lidt “nede” over, mine manglende muligheder, og alle de penge jeg mangler. Ikke engang som sådan til ferier, men helt “legale” ting, som jeg gerne vil have ordnet og have. Og selvfølgelig vil jeg også gerne på ferie. Med en rodbehandling under afdrag og en mere der truer, skal jeg vist være lykkelig, hvis jeg får overskud til en tur til min veninde i England. Men ved du hvad, det er helt okay. Jeg har det faktisk også godt – elsker min lejlighed, har nogen SKØNNE venner og ikke mindst har jeg hestene som giver så meget glæde. Så gør det ikke noget, jeg ikke kan komme på ferie. Hvis bare helbredet ville samarbejde lidt mere, men sådan skal det altså ikke være…

  • Mette

   Jeg kan forstå på din kommentar til Helle K at du er på en slags pension… jeg kan forestille mig, at der så ikke er meget at gøre godt med – og så kan en tandlægeregning eller to nemt vælte hele læsset 🙁

 • Tina Poulsen

  JEg kender det… sidder tit og bider i bordet af ren og skær misundelse. Og bagefter får jeg dårlig samvittighed. FOr jeg har det egentlig ganske godt.
  Og Nanna var super svine heldig at få tildelt et Stipendie til USA. Ellers havde jeg slet slet ikke mulighed for at sende hende afsted. Og uden en familie der hjælper med lommepengene derovre, gik den heller ikke.

  Men nøj hvor jeg kender til det med at bo til leje, have de billigere møbler, ting trænger liiige til en kær hånd men…., kameraet man drømmer om er ikke inden for rækkevidde, jeg har ingen bil….

  MEN som du skriver, så har vi det jo ganske godt 😉 Mad på bordet, tag over hovedet, har da også både kamera, mobillos osv…. så på den måde mangler man heller ikke.

  Og låne til ferier og goder? Nix den nægter jeg alligevel…. man er vel en sindig jyde 😉

  • Mette

   Jeg har aldrig været rig på penge… men det er da klart at da der var to indtægter at gøre med var mulighederne også bedre.

   Men ville jeg bytte nu… nope! 🙂

 • Marianne

  Men du har stadig en bil, råd til en ferie og et kamera der er ret godt og der er ingen skam i at have møbler fra IKEA.

  Og tror du ikke Poden sætter pris på en mor der er til stede i forhold til én der har travlt med at tjene pengene hjem til alle de der super gode ting?

  • Mette

   Det kan du tro hun gør – vi har nemlig et rigtigt skræmmende eksemple på det modsatte temmelig tæt på… og den pige har det ikke særligt rart trods de mange økonomiske muligheder.

 • Sidsel

  Hvor kan jeg nikke genkendende til dette… Været alenemor til 2 dejlige drenge gennem mange år.. Heldigvis med en gammel bil der kunne bringe os fra A til Z. Man skulle være kreativ for at finde på noget om sommeren. Strandene er gratis, skoven, og camping med telt var ikke så dyrt. Må hårdt at skulle spare og finde på. Håber virkelig at de bedre bemidlet, værdsætter deres muligheder.
  Men heldigvis er kærligheden til sine børn gratis. Og være sammen, hygge, pjanke og pjatte. At give sine børn nærvær og en god start i livet! Det er guld værd. At være rig på disse talenter, vil jeg hellere..
  Så mange knus
  Sidsel (nu med sød mand)

  • Mette

   Jeg er ikke helt sikker på, at de bedre bemidlede, værdsætter deres muligheder… jeg tror desværre blot de tager dem for givet.

   Men som du siger, så kan vi noget andet, som ikke kan købes for penge 🙂

 • Catarina

  Ja, nu er det heldigvis ikke penge der gør én rig, men de mennesker man omgås. 🙂

  Men du har da ret med en indkomst er det ikke let, de første 6 år af Sønnikes liv var der heller ikke plads til de store udskejelser og med en tjeneruddannelse i bagagn, var der heller ikke mange 8-16 jobs at få andet end rengøring og lagerarbejde og der tjener man heller ikke mange penge skal jeg hilse og sige.

  Men heldigvis har jeg nu en anden uddannelse og dermed også andre muligheder. 🙂

 • Helle K.

  Godt sagt/skrevet – jeg kan selv føle lidt misundelse – med en pension er der ikke særlig fede tider (selv om jeg har en mand) 🙂 men forsøger at acceptere det liv som er mit idag.

  • Mette

   Man får i hvert fald intet ud af at være negativ… tværtimod. Man kan lige så godt få noget godt ud af de betingelser man nu engang har fået. Men hvor ville jeg alligevel gerne kunne gi’ poden de muligheder de andre børn harr.

  • Deborah

   Helle, som jeg lige har skrevet, så er det bestemt ikke let h er heller. Jeg er kun mig på en pension. Jeg prøver at skabe mig nogle gode oplevelser på gratiskontoen – eller så godt som, som jeg kan kigge tilbage på. Det kan man jo godt gøre i eget land og endda lokalt, som da jeg var på Ordrupgaard forleden f.eks. Vi må prøve at få det bedste ud af det, vi er blevet givet.

 • Anita

  Bare et lille psstt… nogle låner sig jo også til ferier og deslige og så ved jeg ikke, hvor fedt jeg synes dét er!?

  Men hey, vi er i samme båd, du og jeg. Gyng gang 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *