Mr. X

Jeg læste et indlæg om at være eller ikke være… anonym på sin blog. Der er mange gode argumenter for og imod, som jeg ikke vil stille spørgsmålstegn ved.

Problemet er bare, at man hos domæneadministratoren i Danmark ikke længere gives denne anonymitetsmulighed. Har man valgt sit eget domænenavn… ja, så er det to klik med musen og så røg den anonymitet.

Vil man skjule sin identitet, skal man vælge en urbanblog.dk, en blogspot.com adresse eller lign., hvor man får en lille plads til sin blog blandt mange andre. Og her kan man så skjule sig i mængden 🙂

Hvis det er det man vil!

7 Comments

 • Alice M

  Jeg er så en af dem der flygtede ud i skyggen….

  Præcis som Anita skriver følte jeg mig vældigt chikaneret og overvåget af kolleger og venner – og min mor 😉

  Som i ved smider jeg gladeligt billeder af mig selv på min urbanblog – mere anonym er jeg trods alt ikke, men jeg brød mig ikke længere om at jeg personligt var den første inkl. tanker og følelser – der dukkede op når man google mit relativt specielle efternavn.

  Det er jeg så stadig – med min facebook og twitter og linkedin og den bryllupsside min gamle hjemmeside er blevet til, men det er fint med mig.
  Jeg føler jeg bedre kan skrive det jeg har lyst til – og jeg tror faktisk, at jeg med tiden vil tage den gamle ibrug igen, når mit liv udarter sig til noget som bl.a. familien i det daglige godt må følge med i.

  Og ja – jeg kunne bare købe et domæne med et navn som ikke var mit efternavn og holde min blog der, men igen – det er ikke det jeg har brug for pt 🙂

  P.S: Det der ned DK-hostmaster. Jeg kan informere om at den gamle udgave med anonymitet ved opslåning af domæner hos dem heller ikke fungere optimalt. Man kunne ved at ringe til dem godt få oplyst navn på ejeren af et domæne hvis man ramte den rigtige medarbejder…. selvom ejer var anonym udadtil.

 • Marianne

  Jeg tænker faktisk tit på at blive anonym i resten af dk for at folk ikke bare kan gå ind og se min adresse og telefon nr. Fx når man tager ud at rejse vil det faktisk være utrolig nemt for indbrudstyve at se der ikke er en levende sjæl hjemme – med mindre man ikke fortæller om sin rejse, men vi ved jo bloggere kan have svært ved at holde mund 😉

  • Mette

   Det gælder vist både bloggere og facebookbrugere… “jeg rejser til Mallorca i morgen – mit hjem står tomt og ubevogtet – så velkommen” 🙂

   Jeg ejer intet af værdi for indbrugstyvene, så de ville få en lang næse hvis de besøgte mit hjem 🙂

 • Anita

  Hvis man vil være fuldkommen anonym (med et domæne til sin blog), så betinger det at man også bliver anonym i resten af DK. Dvs. at der skal betales rede penge til CPR-registret for at kunne få oplysninger om den enkelte (fx. navn og adresse) og det er ikke noget den almene borger uden videre kan få.

  Nogle enkelte offentlige instanser (fx. Told & Skat) kan få adgang til oplysningerne uden at skulle betale, men det er langt fra alle. Fx. kunne lønningskontoret ikke sende mig mine lønsedler, da jeg er anonym i DK, efter at det for nogle år siden blev nødvendigt at være det, hvis jeg også ville være anonym med min blog.

  Idag er jeg egentlig ligeglad med anonymiteten, men på et tidspunkt blev der kørt SÅ meget hetz på nogle danske bloggere, fra andre danske bloggere, og navne og adresser blev smidt ud til offentligheden på den mest svinske måde. Det havde jeg ikke lyst til at opleve og derfor valgte jeg at træde tilbage og blive anonym.

  Så det kan godt lade sig gøre, men det har sine omkostninger.

  • Mette

   Den omvej kendte jeg faktisk ikke Anita. Så lærte jeg også noget i dag 🙂

   I og med jeg har valgt domænenavnet mettebech.dk er det vel også tydeligt at jeg er ret ligeglad med anonymiteten 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *