Et af livets store spørgsmål :-)

Jeg sidder bag disse vinduer med udsigt til den parkeringsplads, hvor mænd læsser deres koner af eller koner læsser deres mænd af om morgenen.

Og så er det, at én ting undrer mig. Meget.

For selv når det er manden, der skal på job og dermed “konen”, der skal køre bilen videre – er det i 99% af tilfældene manden, der kører!

Hvorfor er det lige sådan..? Anyone..?

22 Comments

 • Laura

  Hos os er der ingen kønskamp i den sag. Den største af to autostole står bag passagersædet, så der kan manden ikke have sine lange ben.
  Jeg afholder mig fra at kommentere når han kører. Nøjes med at gispe når jeg synes han kører for tæt på, eller sparke ud efter en imaginær bremse når jeg synes det er tid af få farten af. Intet af det dog helt bevidst.

 • Jens Larsen

  Jeg hopper lige ind i den her heksekedel af forsmåede kvinder med manglende sans for realiteter!

  De fleste virksomheder tilbyder kun 5 omsorgsdage på 1 år. Med en kvinde bag rattet vil disse jo være brugt indenfor den første måned… Dårlige nerver, piskesmæld og brækkede lemmer!

  Gør nu det i gør bedst, se yndige ud, fil neglene, snak i mobil og accepter, at det er ok at være det svage køn på nogle områder… Havde John Ford i sin tid skabt bilen til kvinder, så havde det været uden gear, kobling og alle de underlige knapper en bil er fuld af..

  Vi mænd angriber jo heller ikke jeres position som familiernes holdepunkt for Se&Hør, Martha kursus eller toiletrengøring…

  Stor hilsen til jer alle 🙂

 • Pernille

  Jeg tror også det bunder i, at vi er tilhængere af “du får ret og jeg får fred”. Men personligt er det også fordi jeg som passager slipper for utidig indblanden fra manden. Når det er mig der kører, kan han godt finde på at fortælle mig hvornår jeg skal skifte gear osv! Dog må jeg sige, at vi i vores familie, nok hører til sjældenhederne. For der er det oftest mig der kører. Manden har nemlig fundet ud af atv han om morgenen kan hygge sig med kaffe, radio og smøger på passagersædet.

  • Mette

   Det er så igen manglen på tiltro som også Katrine nævner… mærkelig når man tænker på at statistikken viser, at kvinder fakisk er bedre bilister (nu stak jeg vist hånden i en hvepserede ;-))

 • fisker & fernández

  Jeg hader at koere bilen sammen med passagerer (det er lige meget hvem). Derfor snupper jeg passagersaedet naar som helst at jeg kan komme til det. Ogsaa hvis det betyder, at der skal byttes paa et tidspunkt. Paa den anden side elsker jeg at droene rundt alene i min lille dyt.

  Jeg kan ikke forklare hvorfor, men jeg tror maaske at jeg har et koerelaerer-traume. Jeg var nemlig enormt daarlig til at koere bil, da jeg begyndte at tage koerekort for mange aar siden…

  • Mette

   Jeg havde det lidt på samme måde de første år efter jeg havde taget kørekort. Jeg havde ingen problemer hvis bare passageren sad og holdt sin bøtte men at køre med en som kaglede uafbrudt var et mareridt for mig.

   “Chaufføren må ikke samtale under kørslen” er det ikke sådan der står i busserne. Sådan et skilt skulle jeg ha’ haft. Dengang!

 • Monica

  ved du hvad… man vælger sine kampe. med omhu… og jeg må skam tit køre hjem fra en aften i byen :o) han kører ud, jeg kører hjem… og jeg har ikke ondt i hovedet dagen efter :o)

  • Mette

   Sådan er det vist mange steder… så snart der er alkohol i farvandet er “mors” kørsel helt okay 🙂

 • Katrine

  Tror måske, mænd ikke har tiltro til at kvinden rent faktisk kan køre bilen…

  Sidst vi var ude at spise, aftalte vi at jeg nok skulle køre hjem. ALLIGEVEL sætter Per så bag rattet da vi skal hjem…????

  Så måske det er en “dårlig vane” vi selv har givet dem? For hvis det nu er nemmere at køre stilen med -du får ret, jeg får fred, jamen så overtager manden jo bare det hele (i hvert fald det med motor)
  Så dybest set, er det måske på tide med et oprør…????

  Næste gang han sætter sig bag rattet, gør man følgende: Hiver nøglen ud af hans svedige hænder, stikker ham en “sherifstjerne” og mens han så ømmer sig, hiver du ham ud af bilen. Og hvis han stritter imod, placer da manden på bagsædet, og slå børnesikringen til i begge døre…. SÅ KAN HAN LÆRE DET!!!!!!

  • Mette

   hehe Katrine… nu ærger det mig egentlig lidt at jeg ikke har sådan en “chauffør” jeg kan gi’ en sherifstjerne.

   Men du har lidt ret i det med manglen på tiltro. Jeg har af og til eks’en med både til og fra arbejde og han opfører sig stort set som Fru Hyacinth… 🙂

   • Katrine

    Jaaaaamen, så skulle du høre Per, når vi kører de 350 km til Vodskov… Og jeg er bag rattet. Mere end 1 gang, har jeg måtte påpege, at bilen rent faktisk er MIN, at jeg har kørekort og han selv har bedt mig køre….

    Desuden blander han sig i alt… Radioen, regulerer vinduesviskere, spejle osv osv… I disse tilfælde ville jeg ønske jeg var single 😉 Eller døv og blind 🙂

 • Monica

  fordi mænd forbliver drenge – hvad biler angår – og vi koner går ind for ” du får ret, jeg får fred”. Ihvertfald om morgenen….

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *