Hvor skævt er det lige…

Bertel Haarder, indviede i dag Danmarks første lægehelikopter. Helikopteren skal flyve i alle døgnets lyse timer og dække Region Hovedstaden og Region Sjælland. Forsøget med lægehelikopter løber i halvandet år… 50 millioner kroner!

I Region Nordjylland iværksætter man et forsøg, hvor borgere med udvidet kendskab til førstehjælp og akutbehandling af tilskadekomne (måske) rykker ud efter sms anmodning fra alarmcentralen, fordi der i visse områder er minimum 20 minutters ventetid på en ambulance. Der er i første omgang afsat godt 150.000 kr. til forsøget.

Er der måske noget at sige til, at vi engang imellem føler os lidt oversete.

11 Comments

 • Trine med hundene

  Hvis vi nu havde et motorvejsnet som jyderne ville vi måske ikke have brug for en helikopter til at komme frem.

  Hilsen én der sagtens kan bruge halvanden time på en proppet motorvej i myldertidstrafikken når hun skal møde om morgenen og det selvom jeg kun har 40 km til arbejde :0/

 • Vicki

  Hmmm…ja det kan godt være du har ret. Jeg skal ikke kunne sige mig fri for at lide af jyde syndromet, og kategorisere hele sjælland som en forstad til København.
  Jeg kan heller ikke bakke min påstand op med hårde facts må jeg indrømme, det er bare den fornemmelse jeg sidder med.
  🙂

 • Gitte

  Her på øen er du bestemt ikke garanteret hurtig hjælp, og antallet af akutbiler er bestemt heller ikke imponerende herovre. Tror ikke der er den store forskel, hvis du kommer lidt uden for storbyerne.

 • Vicki

  Jeg må altså indrømme at jeg også synes at vi (Jyderne) ganske ofte bliver “spist af” med noget mindre godt end Øboerne, når det kommer til sundhedsvæsenet.
  Jeg har min gang i det mørke Sønderjyllland,I ved der hvor kragerne har madpakke med, der kan man godt få lidt ekstra sved på panden hvis man står og skal bruge akut lægehjælp.

  Helikopter, nej måske ikke, men som Mette siger, hvad med de Akut – biler?

 • Jens Larsen

  Sundhedstilstanden på øen er ikke hvad den er på hovedlandet, så selvfølgelig er det mere aktuelt med et piskeris der… Jeg har hørt at de er narkomaner og sprittere hele bundtet! 🙂

  Jeg synes nu det er fair nok, at der sættes helikopter ind, hvor befolkningstætheden er størst – prisen pr. indbygger er billigere end den vil være i Nordjylland… I bund og grund handler det vel om at få behandlet så mange, så hurtigt som muligt, og dermed spare skattekroner på hospitalsvæsnet…

  Min ydmyge mening…

  • Mette

   Jeg bidrager lige så meget til fællesskabet som Fru Hansen, der bor på Nørrebro og derfor vil jeg gerne have samme mulighed for at få hurtig hospitalsbehandling som hun har…

   – det behøver absolut ikke være i helikopter, men de penge den har kostet kunne ha’ financieret de akutbiler der er sparet væk mange andre steder.

  • Mette

   Sådan en har vi faktisk allerede 😉

   Hmmm… det slog mig lige… vi burde faktisk kun betale det halve i skat med den dårlige service vi får… det tror jeg sørme jeg vil foreslå regeringen 🙂

  • Mette

   Nu spiser I jo også valle, mælkeskind, pocheret marv, oksekæbe, umodne hyldebær og havvand… så I har helt sikkert mere brug for akut behandling end vi har – om ikke andet så psykiatrisk 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *