Jeg gi’r snart op

Jeg har længe, meget længe, bøvlet med noget virus på en hjemmeside, som jeg laver for en privat person, der beskæftiger sig med det alternative på rejser til Middelhavet. Hendes webudbyder lukkede siden med påstand om en trojansk hest et sted i det forum siden benytter sig af og som sendte hundredevis af mails ud under falsk navn.

Problemet er bare, at siden er lavet udelukkende i html – plain and simple – og det påståede php-forum kender jeg intet til. Jeg kunne godt se, når jeg loggede mig på siden via FTP, at “nogen” havde været inde og overskrive nogen af mine filer. I et forsøg på at omgå dette slettet jeg alt, ændrede password og det gik da også fint i et stykke tid, indtil der igen havde været hackere på besøg og lavet samme nummer!

Jeg mener et eller andet sted webudbyderen har et problem med deres sikkerhed – men den mening står jeg vist ret alene med 😕

En anden lille hurdel er, at jeg ikke kan hente meget forståelse fra den omtalte kunde – hun gør sig i parterapi, tarotkort, healing og lign. og som man måske kan fornemme taler vi slet slet ikke samme sprog – så når jeg bruger ord som PHP, upload hastigheder, pixel og html – så glor hun på mig, som om jeg var fra Mars… hvilket jeg nok også er i hendes verden. At jeg så heller ikke har så store tanker om hendes (…), gør at jeg har nu smidt håndklædet i ringen og bedt hende søge hjælp andet sted.

Og det har hun gjort, kan jeg se… siden er pt. ikke-eksisterende og jeg har ikke længere adgang!

Godt det samme!

6 Comments

 • Helle

  Jeg har kæmpet med virus på en firmahjemmeside i et halvt år. Vores udbyder har hele tiden fralagt sig ethvert ansvar. De er ikke til at hugge eller stikke i og min chef har haft meget lidt forståelse for, at jeg ikke bare “fik det fjernet” … Det er virkelig frustrerende med det virus.
  Det kan godt være, at et webhotel bare er en “garage” man lejer ude i byen til opbevaring af sine ting, men hvis garagen bliver invaderet af “rotter” hver gang man åbner porten, så må de sgu da gøre et eller andet ved det?!?!

 • Alice M

  Jeg er næsten villig til at vædde med ar jeg ved hvem webudbyderen er!!!

  Har jeg ret hvis jeg gætter på web10? Jeg fik jo min gamle hjemmeside hacket mange gange selvom alt jeg havde liggende var en Tom html index fil….

  Nu er siden flyttet – og stadig ikke ibrug igen – til et andet webhotel som har mere styr på skidtet.

 • Lars

  Det virker meget sandsynligt at det er en fejl hos webhotellet. Desværre kan sådan en fejl gå udover alle der er på serveren.

  • Mette

   Ja, som Helle skriver herunder “hvis garagen bliver invaderet af “rotter” hver gang man åbner porten, så må de sgu da gøre et eller andet ved det” 🙂

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *