Er stæren kommet?

– eller er den bare ikke rejst i år? Foderbættet har besøg ef en stor flok af disse og i følge min fuglebog er det altså en stær! Men kan det nu også passe?

Også de to gul/grønne herunder volder mig kvaler. Musvitter, blåmejer, skovspurve, rødhalse og bogfinker har jeg styr på… men de her..?

…så hvis du nu er der ude Brian – så gi’r du mig lige et pip ikke? 😉

4 Comments

 • Brian N.

  Hej Mette.

  Jow, stæren er i Danmark endnu, dog ikke i et sådanne antal som man kender fra sommerhalvåret. Nogle få stær overvinter herhjemme måske pga. de varme vintere vi har haft igennem de sidste år. Ringmærkning af 130.000 stær herhjemme har vist at de fleste danske stære overvinter i England, Irland, Belgien og Nordfrankrig, altså ikke langt fra Danmark. Men en del bliver tilbage og prøver at klare den mørke tid, ofte på marker hvor man nemt kan overse dem (når der ikke lige ligger sne). Men når vinteren som nu bliver hård, kan de enten trække syd på eller finde en foderplads hvor flinke mennesker ligger lidt godter ud.

  Lidt mere om stær:
  http://www.dofbasen.dk/ART/art.php?art=15820

  Billede nr. 1: Voksen stær i vinterdragt.
  Billede nr. 2: Grønirisk, han.
  Billede nr. 3: Gulspruv, han, vinterdragt.

  Mvh. Brian, Pip-tosset fra Løgstør. 😉

  • Mette

   Du er en knop Brian. Tak. Det er en ordentlig flok, jeg har herude og de har spist uafbrudt i nogle timer nu. De deler pænt med de mindre fugle, i modsætning til solsorten, som jager de andre væk.

   • Brian N.

    Jeg har udsigten til en lille park og i denne står der en masse træer og buske med bær. Igennem de sidste dage med sne, har jeg kunne nyde ca. 100 Sjagger, 2-8 Solsorte og 4-6 Vinddrossel. Der er nu kun få bær tilbage og derved også kun få Sjagger som ikke lader andre komme til, heller ikke Solsorterne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *