HOT

Fy for den, som der er gået kludder i min indre termostat… de sidste uger har jeg haft det… periodisk varmt. Jeg er helt klar over, at jeg har nået en alder, hvor ordet overgangsalder bliver en naturlig del af ordforrådet. Men det gør det absolut ikke mere behageligt, at der findes en forklaring.

Jeg har ikke positive erfaringer med at tage hormoner, som er eneste effektive middel mod de gener der følger med. Jeg må ud altså på det grå marked og håber at finde et alternativ, som kan afhjælpe de der hedeture, som kommer og går både dag og nat.

Kender du et godt råd/middel vil jeg meget gerne høre fra dig. Også hvis du har prøvet noget som absolut var virkningsløst.

Og imens koger jeg videre 🙂

15 Comments

 • Niels Christensen

  Måske er det værd at prøve at gå over til overvejende at spise raw food. Når kroppen ikke har de skadelige stoffer fra opvarmet mad at slås med, så kommer kommer der meget bedre balance i organismen.

 • Mette

  @ Dell – Tak for du delte din erfaring. Catapresan er så desværre ikke noget for mig da jeg i forvejen har et temmeligt lavt blodtryk.

  @ Deborah – Tak for det, jeg gemmer oplysningen. Der er som om det er gået i sig selv… for en tid i hvert fald. Og det fik mig faktisk til at tænke på, om symptomerne på overgangsalder også er cyklusbestemt, altså om det er værre på nogen tider på måneden… eller fungerer det ikke sådan?

 • Dell

  Hej!
  Jeg har været inde på din blog med mellemrum, og jeg synes den er rigtig god -og flot. I dag ser jeg at der er varmeproblemer – jeg kender det. Mht til tbl. Catapresan så kan jeg sige at jeg har prøvet dem af (har selv øget risiko for blodpropper). Jeg startede i foråret med 2 tbl dgl og øgede til dobbelt dosis og igen til tredobbelt her i november. Men jeg havde stadig hedeture, og til sidst et meget lavt blodtryk, så jeg trappede ud og idag får jeg ingenting. Har fået et tip om Salvie-dråber 20 dr.x 2. Jeg er ikke kommet i gang; men det skal prøves.
  Det værste ved overgangsalderen er at nattesøvnen er forstyrret af hedeture og problemer med at falde i søvn.
  En gang ved lejlighed vil jeg gerne have et par tip til køb af parfume over nettet;-)

 • Deborah

  Nu fik jeg spurgt lægen igen, sidst jeg var der. For den seddel jeg havde, var selvfølgelig blevet væk. Ny seddel fremfundet nu her. Det middel lægen sagde, jeg kunne få, hvis det blev helt tosset igen og Remifemin ikke virker nok, er CATAPRESAN, som Suzy også er på med held. Det er et middel der førhen blev brugt til forhøjet blodtryk men ikke længere.

  • Mette

   Tak for det Deborah – det skal jeg vist lige have undersøgt nærmere. Efter mine blodpropper er jeg frygtelig bange for at indtage noget som helst, så jeg må hellere tage min læge med på råd inden jeg gør noget som helst.

 • Jonna

  Melbroisa har jeg også brugt og syntes de hjalp mig godt. Og det med hedeture er virkelig en plage, så måske de også kan hjælpe dig.

 • Mette

  Tak for det Deborah – jeg tror faktisk jeg har læst det indlæg hos dig – men før det for alvor blev aktuelt her.

 • Deborah

  Jeg glemte at skrive, at du kan købe hos Matas. God fornøjelse med at slippe for hedeturene. Der går lidt før det virker, men hos mig rimeligt hurtigt – heldigvis.

 • Deborah

  Jeg har på den gamle blog (måske kommmer den igen – jeg håber stadig), skrevet om mine kvaler i den sammenhæng. REMIFEMINN er et afprøvet naturmiddel som giver god virkning. Det har ihvertfald holdt hedeturene i skak her nu. Men hold endelig ikke op med at tage, så er du lige vidt. Men udgiften er overkommelig og godt givet ud, for det er RÆDSELSFULDT!

 • Mette

  Tak til jer alle tre… jeg kan se, at der er flere gode muligheder og det er vel bare at gå gang fra en ende af og så se hvad hjælper mig bedst.

 • Helle

  En bordventilator. Kan fåes for omkring 100 kr . Den står fast på natbordet og når det så trækker op til ekstra varme, så får den lov at blæse en dejlig kølig brise hen over mig hele natten 🙂

 • Line

  ja, jeg ved jo desværre hvad du taler om 🙁 Heldigvis har jeg fundet et effektivt – og helt naturligt – alternativ til de hormoner man kan få udskrevet hos lægen.

  Det er nogle kapsler der hedder “Melbrosia Woman – classic til kvinder i overgangsalderen” og består udelukkende af blomsterpollen og Gelee Royale. Så de er måske ikke så gode hvis du er pollenallergiker. Ellers kan du prøve Salvie tabletter – de skulle også være ganske effektive, dem har jeg dog ikke prøvet selv.

  Melbrosia køber jeg hos Matas, de er ikke helt billige, men bestemt alle pengene værd!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *