Skolehjemsamtale

Jeg vil skyde på, at vi har været til to skolehjemsamtaler om året, i de ni år poden har gået på Vodskov Skole. De kunne akkurat lige så godt ha’ optaget første samtale på video og så afspillet det til samtlige andre samtaler, for det er stort set det samme, vi har fået at vide i alle ni år.

Hun er super vellidt og en rigtig god kammerat. Altid glad og altid smilende. Evnerne fejler ikke noget. Hun arbejder godt og har altid orden i sine ting men… hun er for stille og de vil gerne “se” hende noget mere i timerne.

Så snakker vi lidt om det og hun nikker og ved det godt selv. Men det er jo for pokker hendes natur og den er hulens svær at ændre på.

Hun MÅ afgjort ha’ arvet den der “bly viol” fra sin mor.

Jow hun har 😉

8 Comments

 • Deborah

  Okay, så blev jeg så klog. Det er da stadig et nyt ord, for det hed i min tid forældrekonsultation, hvilket jeg nu også synes dækker helt fint.

 • Mette

  Der er skam stadig noget der hedder forældremøde – men det er fællesmøder hvor alle forældre deltager samtidig. Skolehjemsamtale er ene samtaler med læreren.

 • Deborah

  Bortset fra, at det er skønt din datter fungerer godt så er Skølehjemsamtaler et af de her moderne ord, jeg er grundtigt irriteret over. Hvad hulen er der galt med ordet forældremøde? Og ja, jeg kan være helt ligeglad, jeg har ingen børn, men jeg forstår ikke, hvorfor man med hulens vold og magt hele tiden skal finde på nye, langt fra bedre ord??? Er det bare mig? Og så iøvrigt skal din datter jo være sig selv, bly viol eller ej 🙂

 • Mette

  Hmmm selvom “nogen” vil ha’ svært ved at tro det, så var jeg nøjagtig lige sådan da jeg gik i folkeskole. Og nøjagtig som Marianne skriver hjalp det mig at komme ud den valgte klassesammensætning. Munden har stort set ikke stået sille på mig siden 😉

 • Helle K.

  Hvis man tog din datter og min – de hedder endda vist det samme – så ville der måske komme to nogenlunde talende damer ud af det 😉 som du nok kan forstå, så har min aldrig været stille 🙂

 • Marianne

  Jeg fik ca de samme ting at vide gennem min folkeskoletid. Det med at åbne munden hjalp da jeg kom i 10. klasse og ud af den vante klasse sammensætning. Så måske det også kan hjælpe Nanna når hun engang skal videre i systemet.

 • Tina Poulsen

  Det er nøjagtigt som at høre samme smøre som min Nanna får år efter år efter år…. selv på den nye skole!!!
  Min Nanna er god til at diskutere og argumentere… men hun er stille i klassen og “lader de andre”.
  Men hvert år siger læreren også: Kom on Nanna… vi skal se dig markere noget mere, du kan jo godt.
  Og som din… så nikker Nanna smilende og siger jaja skal nok… men… 😉
  (vi skal i næste uge)

 • Alice M

  Det fik jeg også altid at vide..

  MEN Nanna er garantert som mig: hun kan med garanti åbne kæften og protestere hvis hun VIRKELIG er uenig eller hvis nogen behandler andre unfair. Altså når det virkelig gælder.

  Hun skal helst sikkert nok blive til noget stort alligevel, den unge dame.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *