Valgår

Udskoling, eksamen, videregående uddannelse, karaktergennemsnit, sidste skoledag… slet ikke ord jeg forbinder med min “lille pige”. Men det var de realiteter, vi måtte se i øjnene i aftes til årets første forældremøde.

Det er i år det sker. I år der skal tænkes alvorligt på karakterer og gennemsnit. Der skal tages stilling til hvad hun vil bagefter. Hvilken vej hun vil gå. Der findes ca. 2000 uddannelser  i Danmark, så der er nok at vælge mellem. Og om hun vil være standup-komiker, hundefrisør eller læge… betyder intet. Bare hun finder noget hun brænder for. Bliver glad for.

Som verden ser ud lige nu hedder det HTX efter 9. klasse. Valget er bifaldet af mor, for det gi’r tre ekstra år, før der skal vælges for alvor. Men karakterene og modenheden skal være i orden. Vi må se og håbe på det bedste.

Indtil videre er hun stadig bare min “lille pige”!

www.ug.dkundervisningsministeriets Uddannelses guide

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *