License to grill…

Jeg har været på grillbogslån på biblioteket. Jeg lånte et par stykker, for her er jeg altså en ren novice. “Kvinde, kend dine kul”, hedder den ene. Mon det nu er nødvendigt med en decideret kvinde-grill-bog? Jeg ved godt, at jeg her bevæger mig ind på mandens domæne. Men HALLÅ, hvor svært kan det være?

Jeg kan høre på mange af mine kolleger, at det er konerne, der laver mad… mens grillen er fars domæne! Og sådan har det også været hos os. Da vi havde en “far”. Han brugte lang tid og mange kemikalier på at få ild i Weberen, kigge på gløderne og daffe rundt i haven. For til sidst at smække noget kød og nogle pølser på – og det var så det!

Poden og jeg har gennem tiden købt utallige grillkogebøger til ham, særligt som farsdags gaver, i håb om på et eller andet tidspunkt at få andet en de omtalte grillpølser. Det lykkedes dog aldrig… og hvis jeg skal være ærlig, tror jeg fortsat de står ulæste i hans reol 😕

Det kan vi så gøre noget ved nu… grille andet end pølser altså!

Og HALLÅ – hvor svært kan det være… siger jeg, mens det ryger fra den grønne Smokey Joe.

Øvelse gør mester, gør det… og så er der mad!

8 Comments

 • Katrine

  Hej!
  Jeg har lige købt en Weber Smokey Joe. Nu vil jeg gerne prøve at ryge fisk i den, nærmere ørred – navnet antyder vel, at det kan man i den lille fikse? Er det nogle, der ved, hvordan sådan noget skal foregå? Med hensyn til brændsel og rygning af fisk??? Sådan lidt from scratch?

  Må nok indrømme, at jeg er lidt af en nybegynder…

 • Cirkusprinsesse

  Jeg tror ikke min far aner hvordan man griller, hvor imod min moder griller alt hvad grilles kan – selv juleanden får en tur.

  Selv er jeg en grill spasser og i kombi med min grill spasser kæreste så er det sjældent vi får grillet til trods for der står en fin grill i haven 😀

 • Deborah

  Jeg mangler lidt om, hvad du grillede og serverede til 😉 Det var da også lidt interessant at høre om. En smart grill iøvrigt. Jeg er kun mig, så det med grill er kun hvis jeg bliver inviteret til det. Bortset fra det, er sådan en grillpølse nu ret god synes jeg 😉

 • Mette

  hehe Katrine – brugte I en hel sæk kul?

  Jeg kom til at tænke på vi engang lånte et sommerhus med brændeovn i en efterårsferie. Jes skulle være væk til noget hundekonkurrence hele dagen og Nanna og jeg (brændeovns-debutanter) skulle derfor tænde op i den her famøse brændeovn… Det gik så’n set også fint nok, men da Jes kom retur om aftenen var sommerhuset 50 grader varmt og Nanna og jeg sad og spillede Ludo… i undertøj.

  Jeg tror vi havde brugt en hel uges forbrug af brænde den ene aften 😉

  Men vi lærte noget gjorde vi… præcis som med grillen!

 • Katrine

  Sidste år, skulle min søster og jeg tænde op i min svogers magnum-Weber… Rene grill-jomfruer, men ild kom der. Næste morgen kl. 7.30, var grillen stadig varm 😉 Og tro mig, det har vi hørt for lige siden.
  Men bon appetit!

 • Catarina

  Det er som lige så let som det er at lave mad i ovn eller på komfuret.

  Her griller vi alt og det er aldrig mislykkedes. 🙂

  Held og lykke og velbekomme. 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *