Pavlova

Pavlova er en kage, som består af en marengsbund fyldt med creme eller fløde og pyntet med frisk frugt eller bær. Kunsten består i at få marengsbunden til at være sprød udenpå, men sej indeni. I opskriften her består fyldet af søde jordbær!

IMG_1594

Tid: 30 minutter. Bagetid: 30-40 minutter + afkøling. Antal personer: 6

Pavlova med marcipan og jordbær

  • 500-600 g jordbær

Marengsbund:

  • 3 æggehvider
  • ½ tsk eddike
  • 150 g flormelis
  • 100 g marcipan

Vaniljecreme:

  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ dl cremefraiche 38 %
  • 1 vaniljestang
  • 4 spsk flormelis
  • ½ appelsin, usprøjtet

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Marengsbund: Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk videre, indtil skummet er helt stift. Riv marcipanen på et rivejern, og vend den i dejen.
  3. Læg bagepapir på en bageplade. Tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter, og fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen.
  4. Bag marengsbunden 30-40 minutter i ovnen. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden køle helt af, mens den stadig står i ovnen. Marengsbunden skal være helt kold, inden den fyldes med creme og jordbær.
  5. Vaniljecreme: Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og flormelis i cremen. Riv skallen af appelsinen fint, og vend det i cremen. Fordel cremen oven på marengsbunden.
  6. Skyl jordbærrene, og tør dem i et viskestykke. Fjern de grønne stilke, og skær bærrene i halve. Fordel jordbærrene oven på vaniljecremen, og drys evt. med lidt ekstra sukker.