Denne portion er til seks personer – men du kan ligeså godt gange med to og invitere alle vennerne, eller fryse små portioner ned til de dage, hvor du kommer bundfrossen hjem og trænger til et godt, varmt og nemt måltid.

Det skal du bruge

  • 2 små finthakkede løg
  • 2 små porrer, skåret i fine skiver
  • 50 g smør
  • et skrællet æble i små tern, gerne Belle de Boskop eller andet madæble
  • tre stænger bladselleri, i tynde skiver
  • 1 teskefuld gurkemeje
  • 1 teskefuld stødt spidskommen
  • 1 teskefuld stærk karry
  • 1 spiseskefuld garam masala-krydderi
  • salt
  • en dåse flåede tomater
  • 1,4 l god hønsebouillon*
  • 75 g røde linser
  • 5-6 karryblade eller 2 laurbærblade
  • 4 let knuste kardemommefrø
  • en lille stang kanel
  • 2 hele nelliker
  • fintreven skal af lime eller citron (skal være økologiske – de andre har sprøjtemiddel på skallen)
  • saft af 2 limefrugter
  • ½ teskefuld tørrede chiliflager
  • 200 g kokosnøddemælk (=1 dåse)
  • 4 fed hvidløg i tynde skiver
  • 50 g smør til hvidløgene
  • Masser af frisk, hakket koriander ved siden af til at drysse over
  • Eventuelt kød af en kogt kylling i mindre terninger

Sådan gør du

1. Steg forsigtigt løg og porrer i smør i 3-4 minutter til de er klare og let gyldne.

2. Tilsæt bladselleri og æble og rør godt.

3. Tilsæt gurkemeje, spidskommen, karry, garam masala og salt (begynd med 1 teskefuld og smag til efterhånden) og steg forsigtigt i 5 minutter.

4. Tilsæt tomater og kog i 5 minutter.

5. Tilsæt bouillion, og rør linserne i.

6. Tilsæt karryblade eller laurbærblade, kardemommefrø, to hele nelliker, kanelstang og reven citrusskal.

7. Lad suppen simre forsigtigt i 30 minutter, mens du indimellem skimmer eventuel skum af med en hulske eller stor ske.

8. Mens suppen simrer, rister du forsigtig hvidløgsskiverne i smør til de er let gyldne. Pas på – får de for megen varme, giver de hele suppen en branket smag.

9. Når linserne er kogt, så de gør suppen lidt tykkere, tilsætter du limejuice, chili og kokosmælk. Lad suppen simre i 5 minutter.

10. Til sidst tilsætter du limejuice og hvidløgskiverne og det smør, de er ristet i, og serverer med frisk, hakket koriander ved siden af og et godt stykke brød, gerne bagt af surdej, til.

Du kan eventuelt lune, terninger af kogt kyllingkød i suppen.

*Brug ikke boullionterninger, men køb en færdig, frossen ren hønsekødssuppei SuperBrugsen eller lad en stor kylling simre dækket med vand i en times tid med løg, gulerod, porretop, persille, gulerod, peberkorn, laurbær og salt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *