• 1 bundt rabarber, ca. 4-500 g
  • 400 g frosne jordbær (friske er selvfølgelig bedst, men frosne kan også sagtens gøre tricket fandt jeg ud af)
  • 250-300 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 vanillestang
  • Skoldede marmeladeglas Atamon eller spiritus til skylning af glasset (med atamon holder marmeladen længst, men det koster mange tilsætningsstoffer, så brug så lidt som muligt, ca. 1 tsk pr glas – og husk at hælde det ud bagefter. Det, der sidder tilbage er nok til at konservere)

Sådan gør du: Tø jordbærrene op, før du går i gang. Skær jordbær i halve og rabarber i små stykker.

Hæld jordbær og rabarber i en gryde med sukkeret over sig i en halv times tid, gerne lunt. Det sikrer, at sukkeret trænger ind og søder begge dele tilstrækkeligt.

Skrab kornene ud af vanillestangen og smid både korn og stangen i gryden.

Tilsæt en dl vand.

Stil gryden på komfuret og tænd for svag varme.

Lad det koge ca. 20-25 min – tjek konsistensen undervejs og husk, at det altid er noget mere flydende, når det er varmt. Og smag også til undervejs – og husk igen, at det smager mere sødt, mens det er varmt.

Når alt er, som du vil have det hældes marmeladen på glas, mens den stadig er ret varm.

Luk til med det samme og sæt på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *