Det bliver et NEJ herfra

Jeg har jubilæum i dag. 37 år. Det er lidt vildt at tænke på.

Det er fejret sammen med mine kolleger – så usikker vores ansættelsesforhold er i øjeblikket er det med at fejre hvert eneste år man hænger på.

Usikkerheden er yderligere blevet skærpet i den sidste tid. Virksomheden truer med opsigelse af den tryghedsaftale som vi, der er ansat før 2010, er omfattet af. Det betyder, at det bliver laaaangt billigere for dem at skille sig af med os og der ligger helt sikkert en bagtanke om en større fyringsrunde bag.

I øjeblikket ‘forhandler’ man med HK, men så vidt vi kan høre, er der INTET at forhandle om. Beslutningen ér taget og ‘forhandlingerne’ er ikke andet end spil for galleriet.

Jeg ved godt, at vi er forkælede overhovedet at have sådan en aftale, men kan skal huske at alle de lokalaftaler, der har ligget (og som allesammen nu er sløjfet) er goder vi har forhandlet os til gennem tiden – i stedet for højere løn: tryghedsaftalen, den gode pension, den betalte frokost, en ekstra ferie uge for medarbejdere over 55, osv osv.

Alle disse ting er strøget uden vi har fået en skid kompensation.

Så snart papirene er underskrevet går jeg ud og tegner en ‘lønsikring’. Jeg tør ikke andet. Med min alder og uddannelse er der ikke store chancer for at få et andet job og så er det rart at have ekstra tid til at afvikle.

2 Comments

 • Jannie Olsen

  Hej Mette.
  Øv sikke noget l…
  Husk lige at du skal have haft en lønsikring i 1 år, før du kan få udbetalinger fra den, og du må ikke have kendskab til en evt. Afskedigelse, når du tegner den!
  Venlig hilsen
  Jannie

  • Mette

   Hos Dansk Lønsikring er det 9 måneder og samme vilkår vedr. viden om fyringer. Så snart opsigelsen er underskrevet henvender jeg mig hos dem.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *