Endnu et arbejdsår

I dag er det 34 år siden jeg satte benene på arbejdsmarkedet for første gang. Det rigtige arbejdsmarked… det med løn, fagforening, pensionsordning og så’n!

Før 16. februar 1981, hvor jeg var rasende ung, havde det været noget med på frivillig basis at plukke appelsiner, bage brød til hæren og lave mad til 500 i et folkekøkken i Israel.

DSC04564

Siden er der faldet mange appelsiner ned i min turban, og det er tilfældigheder, der har skabt mit arbejdsliv fra edb-operatør i en maskinstue på tre-holds-skift, til grafisk designer i et inhouse reklamebureau og for nuværende som teknisk konsulent hos en af Danmarks store it-virksomheder.

Jeg har aldrig stået i arbejdsløshedskøen og har været glad for både mine job og mine kolleger – men havde jeg haft muligheden for at vælge om, tænker jeg alligevel, at jeg var havnet et helt andet sted.

8 Comments

 • Mette L

  Tillykke med de 34 år på arbejdsmarkedet 🙂 Jeg gik i 8. dengang, og var rasende over, at jeg ikke måtte komme på efterskole. Men hvis jeg var kommet det, så sad jeg jo nok heller ikke her, som den jeg er i dag.
  Du er en ‘can-do-person’, Mette. Det skinner tydeligt igennem, og det der derfor, du finder glæde i det, du havner i, selvom det måske ikke var 1.-valget.
  Hvis vi regner løn, fagforening, pensionsordning og så’n, så er jeg jo ‘lige startet’, hvis altså ikke forskellige studiejobs tæller med. Så har jeg kun været ‘rigtig voksen’ i knap 15 år…

  • Mette

   Jeg føler mig som sådan en gammel krage 🙂

   Jeg tænker, at der er mange gange i livet, hvor vores valg/fravalg har haft afgørende indflydelse på vores videre vej. Jeg kunne lige så nemt været blevet i Israel dengang… giftet mig med min kibbutzven… og gad vide hvor jeg så havde været i dag?

   • Mette L

    Rolig nu, du er ikke meget ældre end mig (max. 5 år gætter jeg på), så vi er to gamle krager, hvis vi er noget ;o)
    Jeg har bare læst/uddannet mig i 100 år, før jeg blev voksen og fik job. Jeg har faktisk kun haft fast stilling i 9 år, alt andet har været tidsbegrænset.

 • Catarina

  34 år, det er dælme længe siden, tillykke med dagen. 🙂
  Hvad ejg lavede for 34 år siden… tænker lige…. der tænkte jeg på, at jeg snart skulle konfirmeres og jeg havde fritidsjob i en bagerforretning. 😉

 • Helle K.

  Tillykke – det må være dejligt, at du altid har været i gang.
  Jeg har tænkt tilbage … for 34 år siden var jeg 18, jeg gik på handelsskole og var lige blevet kæreste med min håndværker. Jeg havde mange planer, men af forskellige grund blev ikke ret mange af dem til noget. Mit liv har så været et andet, end jeg drømte om, men det er ok.

  • Mette

   Årene er bare fløjet af sted. Jeg håber, at jeg kan hænge på mange år endnu.

   Mit liv har også været et andet end det jeg drømte om men så er det dejligt at man kan finde glæde alligevel.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.