Skod dag

Det var præcis så forvirrende og frustrerende at være på job i dag som forventet efter weekendens POB migrering.

Næsten som at være tilbage til de første dage i det nye job. De første timer gik med at famle i blinde, konferere med kolleger om de erfaringer de havde gjort fra morgenstunden og lige så stille fandt vi nogenlunde rundt i den nye POB verden. Så godt at vi kunne oprette opgaver og ekspedere sager.

Der er noteret lange lister med uhensigtsmæssigheder, fejl, funktioner som er fjernet… eller måske blot gemt et andet sted og ønsker til forbedringer.

Men troede jeg, at jeg havde haft en skod dag, så var det intet mod hvad Poden kunne stille op med.

De havde gjort ornestalden ren OG kastreret smågrise.

(i den forbindelse tør jeg godt påstå, at billedet er et FØRbillede)

Det er sikkert de fleste bekendt, at sidstnævnte foregår uden bedøvelse. Poden var bestemt ikke fornøjet… men ved godt, at det er sådan det foregår. Både på skolen og i landbruget.

Men derfor behøver man ikke billige det.

Der har været adskillige episoder hun har opponeret med.  Både i ko- og svine stald.

Som hun siger er ikke nødvendigt at sparke til soen for få den til at flytte sig… lidt mindre puf kan sagtens klare opgaven.

I det hele taget er hun stærkt utilfreds med den måde dyrene behandles på af visse dele af personalet på Agri College.

Jeg har meget meget svært ved at forstå, at man på en landbrugsskole tolererer den unødige hårdhændende behandling af dyrene. Jeg mener… det er da et skidt sted, at lære dem den slags. De skulle langt hellere lære dem om dyrevelfærd, så de blev klædt på til at gå ud og flytte holdninger.

Jeg tror godt, jeg tør sige, at hendes fremtid ikke ligger i landbruget!

 

4 Comments

 • Anita Jensen

  Hej Mette. Har ikke kommenteret før, men læser din blog og elsker den! Endnu mere nu, hvor du har gjort opmærksom på den utilstedelige hårde behandling af dyrene på Agri College. Jeg er så flov over, at man i det her ellers så oplyste samfund behandler vore medskabninger på den måde, og så oven i købet videregiver “metoden” og tankesættet til unge mennesker under uddannelse. Man kan kun håbe på, at de unge er bedre opdraget hjemmefra, mht. syn på dyr, man har i sin varetægt/ magt. Som din kloge pige, heldigvis har. Tak fordi du skrev om det, selvom det gør ondt at læse.

  • Mette

   Hej Anita og velkommen til… også som kommentator 🙂

   Nanna var ikke mere end 11-12 år da hun ringede til politiet, fordi hun kom forbi en mark, hvor der gik en udhungret hest. Hun har indfanget bortløbne hunde, reddet fugleunger tilbage i de reder de er faldet ud af og adopteret undslupne kaniner… så hun har altid haft et blødt hjerte for dyr i nød og været parat til at være deres advokat.

   Og hvor er det vigtigt nogen vil.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.