Spar op til 66% på bøger

Jeg kan modstå alt undtagen fristelser og når der kommer nyhedsbrev med knaldtilbud fra saxo.com ender det som regel med, at jeg fylder noget i indkøbsvognen…  i dag var ingen undtagelse.

Når min eksmand blev spurgt, hvad han ønskede sig i julegave, svarede han ofte: “ikke en bog… sådan én har jeg allerede(og han læste da heller aldrig andet en tekst-tv.!)

Jeg har det lige modsat… bøger kan man ikke få for mange af og de har da også med at hobe sig op.

Lige nu læser jeg “Den døende dektektiv”, som modtog Glasnøglen for Bedste Nordiske Krimi 2010

Lars Martin Johansson, chef for det nationale kriminalpoliti – en legendarisk drabsdetektiv og blandt kollegaer kendt som manden, der kan se rundt om hjørner. Han er nu pensioneret og lever et andet liv end dengang. Men at se rundt om hjørner kan han stadig. I Stockholm i begyndelsen af juli besøger Johansson  fastlandet for at køre et ærinde. På sin vej tilbage falder han for fristelsen og tager en afstikker til Sveriges bedste pølsevogn på Karlbergsvägen. For hvem orker at køre på tom mave? Da Johansson tre dage senere vågner op til livet igen, ligger han på intensiv efter at have overlevet en blodprop i hjernen det indtraf få sekunder, før han netop skulle til at sætte sine tænder i en grillet Zigeunerwurst med surkål og sennep. En forandret tilværelse for Johansson, hvor det at se om hjørner ikke længere er aktuelt. Men hans gamle liv forsøger pludselig at få fat i ham igen. Hans egen læge fortæller en forfærdelig historie om en 25 år gammel uopklaret mordsag på en niårig pige. Godt for den, der kan se rundt om hjørner, men næppe noget for Johansson i den tilstand, han nu befinder sig i. Eller?

Historien er længe om at komme igang, men det gør absolut intet for mens den langsomt udvikles møder man Lars Martin Johansson. Portrættet af denne elskelige ældre mand, hans kamp for at genvinde føreligheden efter sin blodprop, hans oplevelse af sin ændrede personlighed og hans ømme og smukke relation til venner og familie er efter min mening bogens helt store styrke… sammen med Perssons fremragende sprog og knastørre humor selvfølgelig.

4 Comments

 • Helle K.

  Jeg køber ikke så mange bøger – mere. Som regel har jeg allerede læst dem, inden de bliver sat ned. Jeg har jo så meget tid til den slags 🙂
  Jeg har også lige læst “Den døende detektiv” – den synes jeg er god.
  Bøger er uundværlige 🙂

  • Mette

   Jeg var i en årrække ganske flink til at benytte biblioteket og købte derfor heller ikke ret mange bøger… men nu er jeg for utålmodig og kan ikke vente med at læse de nye, så derfor ryger der lidt (for) mange bøger ind på hylderne herhjemme.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *