Kald mig bare hausfrau

Nåmen udover at drive Poden til vanvid med min morgensang, så har jeg været rigtig flittig på den husmoderlige måde hele dagen…

Dog havde Poden og jeg først en aftale med Hanne og Mette… vi havde noget garn der trængte til trim. Mit hår når ikke at blive mange uger gammel før jeg synes det er for langt – den eneste gene ved at være super korthåret – mens Poden sagtens kan gå mange måneder uden at blive klippet. Denne gang røg der en del for sådan et langt hår slides enormt… af kemikalier, varmen fra fladjern og blot af at hænge løst!

Bagefter tog vi en strøgtur med indlagt shopping i det dejlige solskin. Der var mange, der havde fået samme ide. Masser af mennesker på strøget, på bænke og godt besøgt på de af byens caféer, der har startet udendørsservering.

Men så slog husmoren også til. Jeg har haft gang i både rengøringsmidler, symaskine, vaskemaskine og bageovn. Blandt andet har jeg bagt de lækreste scones med marcipan og hvid chokolade – og jeg bringer da også lige opskriften.

Scones med marcipan og hvid chokolade (ca 10 stk.)

250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
75 g marcipan
50 g hvid chokolade
1 dl appelsinjuice
1 dl. fløde

Bland mel og bagepulver i en skål. Riv marcipanen ned i skålen og bland med en gaffel. Hak chokoladen fint og bland dejen godt. Hæld juice og derefter fløde i dejen med en gaffel. Saml hurtigt dejen med hænderne uden at ælte for meget.

Rul dejen ud i 2,5 cm tykkelse på en meldrysset bord. Udstik til runde scones ca. 5 cm i diameterog læg dem på en bageplade. Pensl dem med mælk og bag dem ved 200 grader C i ca 12-14 minutter. Server dem lune. Evt. med smør og appelsinmarmelade.

Men gør jer nu endelig ikke nogle forhåbninger om, at det her udvikler sig til en blog med tips og opskrifter til husmødre… 😉

Oven på 6 dejlige fridage lægger jeg lige vejen omkring firmaet i morgen… i en 7-8 timer… inden der igen er 5 dejlige fridage i vente. Det er da lige til at overkomme 🙂

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.