En sej dame…

Hvis man er en sucker efter de store historiske dramaer, bør man sætte sig og nyde smukke Cate Blanchett brillere som Jomfrudronningen Elizabeth. Storslået, smukke billeder, blændende skuespil… en  film, der flot viser forvandlingen fra en ung, sorgfri kvinde til en dronning med landets problemer hvilende på sine skuldre.

Året er 1558. I et svagt og religionssplittet England, undertrykker katolikkerne protestanterne med tortur og terror. Kætterne lænkes sammen på bålet. Røgen svider i øjnene. De bønfalder tilskuerne om at smide mere brænde på bålet, så døden kan lindre dem. Flammerne slikker opad, klæderne fænger og skrigene fylder fortovet. I denne barske verden bestiger Elizabeth tronen og overtager et land i blodigt kaos, med kampklare fjender ved grænserne og højforræderi i hæren…

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *