Scones

– med kardemomme og orangeblomst-glasur

Ingredienser
350 g hvedemel
150 g koldt smør i tern
0,5 stk. revet appelsinskal
0,25 tsk. salt
4 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1,75 dl kærnemælk
GLASUR
1 stk. appelsinsaft
1 tsk. orangeblomstvand
flormelis

Tilberedning
Ingredienser til 10 scones
Tænd ovnen på 220˚ almindelig varme.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt smørret.
Gnid smørret ind i melet til har en rasp-lignende tekstur, der må gerne være lidt klumper af smør imellem, det giver en lækker flaget tekstur i den færdige scone.
Lav et hul i midten af melblandingen og tilsæt kærnemælk.
Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte for meget, den skal nærmere samles.
Dejen skal ikke være ensartet, jo mindre du ælter, jo lettere og porøse bliver dine scones, hvorimod det modsatte er tilfældet, hvis du ælter dejen for meget.
Tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
Tryk sconesne ud med et glas eller lignende ca. 6 cm i bredden og pensl dem med mælk og drys med en smule sukker.
Bag dem 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
Lad sconesne køle lidt af imens du rører en tynd glasur.
Fordel over de stadig lune scones og nyd dem samme dag.

– med mørk chokolade og syltet ingefær

Ingredienser
350 g hvedemel
150 g koldt smør i tern
0,5 stk. revet usprøjtet appelsinskal
0,25 tsk. salt
4 spsk. sukker
1 tsk. natron
1,75 dl kærnemælk
100 g mørk chokolade
2 spsk. finhakket syltet ingefær

Tilberedning
Tænd ovnen på 220˚ almindelig varme.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt smørret.
Gnid smørret ind i melet til har en rasp-lignende tekstur, der må gerne være lidt klumper af smør imellem, det giver en lækker flaget tekstur i den færdige scone.
Vend chokoladen i.
Lav et hul i midten af melblandingen og tilsæt kærnemælk og hakket ingefær.
Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte, den skal nærmere samles.
Dejen skal ikke være ensartet, jo mindre du ælter, jo lettere og porøse bliver dine scones, hvorimod det modsatte er tilfældet, hvis du ælter dejen for meget.
Tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm.
Tryk sconesne ud med et glas eller lignende ca. 6 cm i bredden og pensl dem med mælk og drys med en smule sukker.
Bag dem 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
Lad sconesne køle lidt af inden de spises.
Scones er bedst samme dag.