Opskrift på 40-50 flødekarameller

  • 5 dl piskefløde
  • 250 g sukker
  • 120 g glukose sirup
  • 1 spsk Maldon saltflager

Kog sukker, fløde og glykosesirup ved middel varme i omkring 1½ time. Måske lidt længere. Mette Blomsterberg siger massen skal være 122 grader – men da jeg ikke har et sukker termometer blev det på slump. Jeg gik lidt til og fra det og rørte i det indimellem. Det kan sagtens stå og passe sig selv lidt, bare hold øje med at det ikke koger for voldsomt. Til sidst er karamelmassen gylden, sej og tyktflydende. Det skal være sådan, at den slipper bunden når man rører i den. Prøv at tage en lille teske og hæld lidt på en tallerken, køl af og se om den stadig er lidt for blød. Da karamellen var færdigkogt, dryssede jeg lidt salt i, rørte hurtigt rundt og hældte den op i en beholder som jeg havde foret med bagepapir og smurt let med en lillebitte smule olie. Karamellen skal have en højde af omkring 1 – 1 1/2 cm i formen. Så skal det ellers køle i nogle timer inden de skæres ud og pakkes fint ind i kvadratiske stykker bagepapir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *