Mandel- og rabarberkage med flødeost

3 æg
100 g sukker (ca. 1 1⁄4 dl)
100 g ren, rå marcipan
50 g smør
100 g grofthakkede mandler
50 g hvedemel (ca. 3⁄4 dl)
1 tsk bagepulver
150 g flødeost naturel
300 g rensede rabarber i mindre stykker
50 g flødeost naturel til toppen

5 dl cremefraice / 1 stang vanille/ jordbær

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Riv marcipanen groft, og smelt smørret i en gryde. Kom det i æggemassen og rør det sammen indtil marcipanen er jævnt fordelt. Tilsæt hakkede mandler, mel og bagepulver. Tilsæt til sidst flødeosten og rør indtil osten er jævnt fordelt i massen.

Vend rabarberne i dejen. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm i diameter) og smør kanten. Hæld dejen heri og fordel de sidste 50 g flødeost med en teske på toppen. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle let af på en bagerist.

Cremefraicen piskes godt sammen med kornene fra en stang vanille

Ved serveringen
Drys kagen med flormelis. Server sammen med rengjorte jordbær og vanilliefraiche

Tips
Kagen smager bedst lun.

Bagetid
Ca. 45 min. ved 175°.