Dej:

4 dl lun øko-minimælk
3 tsk sukker
1 nip salt
1 stort æg
50 g gær
12-15 knuste kardemommekapsler eller 2 tsk stødt kardemomme
Ca 600 g hvedemel

Til tril og drys:
50 g smeltet smør
200 g mørk muscovado eller rørsukker
2 spsk god kanel, gerne den milde og ægte fra Urtekram eller Mill & Mortar.

Dejen fremstilles som en helt almindelig gær-dej, ingen hokuspokus der. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ælt den godt igennem igen og skær ca 50 små stykker dej ud, der så trilles til mini-boller.

Bollerne dyppes i smeltet smør og trilles derefter i kanelsukkeret.
De lægges i gode tætte lag i en smurt springform og bages så ved 175 grader i ca 45-50 min.

Kan pyntes med almindelig glasur eller den med flødeost, som vi plejer at bruge til de klassiske gulerods- og squashkager, men her hos os nydes Monkey bread on the rocks, altså uden glasur. Den er sød og fedtet nok i sig selv.

Opskriften er tyvstjålet hos Anne, ene og alene af den grund at den skal gemmes et sted jeg husker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *