Jordbærtærte med chokoladecreme

Tærtedej
125 g smør
125 g flormelis
Lidt salt
1 æg
250 g mel

Kransekagedej
325 g marcipan
65 g sukker
65 g flormelis
2 æggehvider

Chokoladecreme
100 g /1 dl sødmælk
10 g glukose
1 blad /2 g husblas
150 g god mørk chokolade, 64 %
200 g /2 dl fløde

Fremgangsmåde
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Smelt chokoladen. Varm mælk og glukose op til ca. 70 grader og tilsæt den drænede, udblødte husblas. Bland mælken i lidt ad gangen (ad ca. 4 omgange).

Pisk det hele godt sammen indtil du får en skinnende, luftig creme. Gå ikke i panik, hvis det begynder at klumpe, bliv ved med at tilsætte mælk og rør godt rundt.
Lad cremen afkøle til ca. 35 grader. Tilsæt derefter fløden og rør rundt.
Dæk chokoladecremen med film – filmen skal røre ved cremen og være helt tætsluttende – og lad den stå på køl i et døgn.

Selve tærten
Fordel mørdejen i et tærtefad. Hæld kransekagedejen over og bag tærten ved 160 grader i cirka 20 minutter. Lad tærten køle ned og pensel den med smeltet chokolade.
Dekorer med chokoladecreme og friske jordbær. Pynt evt. med mynte.