INGREDIENSER

  • 15 stk. hyldeblomstskærme
  • 4 dl vand
  • 700 g sukker
  • 0,5 stk. citron
  • 20 g citronsyre (eller vinsyre)
  • 1 tsk. atamon (til at skylle flasken med)

FREMGANGSMÅDE

  1. De skyllede og afdryppede hyldeblomst skærme lægges op i en gryde, der kan rumme ca. 2 liter.
  2. Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vinsyre koges kort op og hældes straks over skærmene.
  3. Lad hyldeblomster og lage trække under låg to dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en spidssigte.
  4. Hæld saften på en rengjort atamon skyllet flaske (1 l) og luk den til. Saften opbevares i køleskab og nydes, mens den er frisk. Det er muligt at fryse saften.

Spædes op i forholdet 1:5 med fx. danskvand.