Hører du til dem, der sidst på eftermiddagen står og glaner ned i Super Brugsens køledisk og er helt blank for ideer til afternsmaden kan du måske hente hjælp blandt nogen af de retter vi er rigtigt glade for at lave til hverdag.

Peberfrugtsuppe

25 g smør
2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2 røde peberfrugter
1½ l hønsebouillon
1 spsk sød chilisauce
½ tsk edelsüss paprika
150 g flødeost naturel
1 dåse hakkede tomater
½ tsk groft salt
Frikkværnet peber
2 kyllingefileter i tynde strimler (ca. 200 g)

Tilbehør
Groft brød

Tilberedning
Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og peberfrugter i ca. 2 min. Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Tilsæt chilisauce, paprika og flødeost under omrøring og lad suppen koge ved jævn varme til osten er smeltet. Tilsæt tomater, salt og peber og bring atter suppe i kog. Kom kødet i suppen og lade det koge i ca. 1 minut. Smag til.

Note: Poden kan ikke li’ klumper i maden, så jeg blender hakkede tomater, chilisauce, flødeost og krydderier sammen. Det giver desuden en lækker og jævn suppe.

Indiske hakkebøffer

3 spsk rasp
1½ dl mælk
400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 lille knust fed hvidløg
1 tsk garam masala
1 tsk groft salt
25 g smør

Sauce
½ dl vand
3½ dl Karolines Køkken hvid mælkesauce
½ tsk garam masala
½ tsk gurkemeje
½ dl grofthakkede friske korianderblade eller kruspersille

Tilbehør
320 g løse ris
600 g dampede grønsager, fx broccoli og haricots verts

Bland rasp og mælk i en skål. Lad det stå i ca. 5 min. Tilsæt kød, hvidløg, garam masala og salt. Rør farsen lind og form den til ovale “bøffer”. Lad smørret blive gyldent i en stor stegepande og steg “bøfferne” i ca. 7 min. – vend af og til. Tag “bøfferne” op og tør panden af.
 
Sauce: Hæld vand og grundsauce i panden, og krydr med garam masala og gurkemeje. Kom “bøfferne” tilbage i panden og lad saucen koge i ca. 4 min. Drys koriander over retten og smag til.

Pebergryde

500 g skinkesnitzel
50 g smør
100 g flødeost naturel
½ l bouillon (terning + vand)
½ tsk. edelsüss paprika
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
1 rød, 1 grøn og 1 gul peberfrugt i tynde strimler
2 spsk. maizenamel

Pynt
Friskhakket persille

Tilbehør
Grøn pasta eller ris

Skær kødet i 1 cm brede strimler. Lad smørret gyldne i en dyb pande eller stegegryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Kom alt kødet tilbage i gryden og tilsæt flødeost, bouillon, paprika, salt og peber. Kog kødet ved svag varme i ca. 5 min. Tilsæt peberfrugterne og kog den med i ca. 2 min. Jævn retten med maizenamel rørt op med vand.

Gratineret pasta
med skinke og broccoli

300 g pasta
300 g broccoli
Salt
150-200 g skinke i terninger
4 æg
3 dl. fløde
200 g ost

Kog pastaen i letsaltet vand i 3-5 min. og lad den dryppe af. Læg den i et smurt ovnfast fad/skål. Bland alle skinketerningerne i og “plant” den kogte broccoli ned i. Pisk æg og fløde og hæld det over. Tryk ned med en grydeske så skinke, pasta og broccoli bliver dækket af æggemassen. Skær osten i skiver og fordel den over.

Gratineres i ovnen ved 200 gr.  i 25 min.

Serveres med flutes.

Vikinggryde

2 stk. svinemørbrad i tern eller skinkesmåkød
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. karry
2 tsk. paprika
1 fed hvidløg
1 løg
Salt
Peber
2 dl ketchup
1 kvart l fløde
ca. ½ l vand

Brun kødet. Hak løg og hvidløg og svits det,  og krydderierne,  med et øjeblik. Kom vand ved og lad det simre ca. en halv time. Tilsæt ketchup og fløde og lad det simre yderligere et kvarter til en halv time. Jævnes med maizenamel rørt op i lidt vand eller fløde.

Serveres med ris eller pasta.

Kan tilsættes champignoner og/eller cocktailpølser.

Note: Pas på med cayennepeberen – hvis den er frisk er den meget stærk så hold dig til en knivspids

Koteletter med bacon og peberfrugt

6-8 koteletter
25 g smør
1 tsk karry
salt, peber
1 rød og 1 gul peberfrugt udkernet og skåret i strimler
150 g baconskiver skåret i tern
1 dl. bouillon
1 dl. fløde

Brun koteletterne på panden i smør tilsat karry, læg dem i et ovnfast fad og drys med salt og peber.

Svits derefter peberfrugter og bacon terninger på panden til baconen er stegt og fordel fyldet over koteletterne. Kog panden af med bouillon og fløde, hæld skyen ved kødet og dæk fadet med alufolie.

Sæt det i ovnen ved 225o i 15 min. Fjern så folien og lad rettet stå i endnu 10 min. før den serveres med løse ris.

Pasta med skinke og rød peberfrugt

150 g kogt skinke
50 g smør
1 rød peberfrugt
1 lille løg
revet ost
1/4 fløde
pasta

1 lille fint snittet løg steges blankt i 50 g smør. 1 stor rød peberfrugt vaskes renses for frø, snittes fint og steges med i 5 min. 150 g kogt skinke skåret i strimler tilsættes, og det hele krydres med salt og peber. Pastaen koges og blandes med peberfrugten. Flødes til sættes og ost lægges over. Gratineres i ovnen i 10 min.

Kartoffelfad med hakket oksekød

½ kg mellemstore kartofler
½ kg hakket oksekød
½ tsk. tørret timian el. basilikum
1 spsk olie
20 g margarine
2 grønne peberfrugter
10-12 sorte oliven
40 g reven ost
¼ l creme fraiche
2 æg
salt, peber 

Kog tynde kartoffelskiver i 10 min. Brun kødet tilsæt salt + krydderier. Peberfrugter i tynde strimler steges med. Hæld blandingen i et ovnfast fad. Oliven oven på. Pisk creme fraiche, ost og æg, hæld halvdelen på – fordel kartoflerne og derefter resten af æggeblandingen.

Sættes i ovnen 225 grader i ca. 25 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *