1 kg rabarber (rensede og skåret i stykker på ca. 2 cm)
1 knsp. stødt stjerneanis
1 knsp. stødt ingefær
150 g sukker
1 stk. appelsin (saft)
50 g rød saft
1 stk. vaniljestang

Bland rabarberne med sukker, krydderier og appelsinsaft og kom det hele i et ildfast fad.

CRUMBLE TOPPING
150 g hvedemel
150 g demerara-sukker
150 g usaltet smør (koldt og i små stykker)
150 g havregryn
1 knsp. kanel

Kom mel, sukker, havregryn, smør og kanel i en skål. Brug fingrene til at “smuldre” ingredienserne sammen indtil dejen ligner brødkrummer.

Fordel crumble-toppingen oven på rabarberne og bag ved 180 grader. Bages indtil crumblen er gyldenbrun og saften fra rabarberne “bobler” i kanten af fadet.

Serveres med:

CREME FRAICHE MED VANILLE
250 g creme fraiche
0,25 stk. vanillestang
10 g flormelis
0,5 stk. citron (skal)

Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem med flormelissen.
Tilsæt cremefraiche og citron skal og pisk det hele grundigt.

Opskrift: Nikolaos Strangas